lauantai 7. tammikuuta 2012

Viikki - lapsiperheiden luvattu kaupunginosa

Viikki on vauhdikkaasti kasvava alue, johon kaupunki houkuttelee lapsiperheitä asumaan. Kaupunki kehuu järjestävänsä palveluita etenkin lapsiperheitä varten. On oma terveyasema, neuvola, monta päiväkotia ja leikkipuistoja. Kaupunki rakentaa alueelle nuorisotalonkin. Vaikuttaa hyvältä!

Tällaiset houkutukset vakuuttivat minut noin 10 vuotta sitten, jolloin täytyi löytää uusi koti. Kaupungin kauniit puheet alkoivat kuitenkin paljastua sananhelinäksi. Ensimmäisenä kaupunki vei nurkiltani terveysaseman neuvoloineen. Latokartanolaisten pitikin alkaa käydä lastenvaunuineen Pihlajamäessä. Samalla siirrolla kaupunki päätti hankkia terveys- ja sosiaaliasemalle varatusta tontista pitkäaikaiset vuokratulot, kun tontti annettiin asuntokäyttöön.

Nuorisotalostakaan ei ole syntynyt muuta näkyvää kuin paperia. Talo piirrettiin jo vuosituhannen alussa kirkon viereen, mutta kaupunki alkoi vetkutella hankkeen kanssa. Virkamiehiltä löytyi toki selityksiä: rakennuskustannukset kasvoivat, ja vielä taantumakin iski. Kaiken kurjuuden keskellä kaupunki rakensi nuorille tiloja Arabianrannassa, Pihlajamäessä, Sörnäisissä ja Roihuvuoressa. Viikissä kaupunki keksi alkaa kierrättää nuoria pienissä vuokratiloissa.

Millähän syötillä kaupunki nyt markkinoi Viikkiä? Kaupungin talous- ja suunnittelukeskus kehuu nettisivullaan, että Latokartano tarjoaa palveluja etenkin lapsiperheille. Eikös kaupunki ole juuri niitä viime vuodet tietoisesti karsinut! Ehkä talous- ja suunnittelukeskus ei ole vain pysynyt laskuissa ja suunnitelmissa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti