maanantai 16. tammikuuta 2012

"Emme valitettavasti voi tarjota toivomaanne päivähoitopaikkaa, mutta käykö pukukoppi?"

Iltakävelyllä ollut ritari kohtasi erikoisen ilmoituksen Latokartanon liikuntahallin ikkunassa: Helsingin kaupunki tiedottaa, miten se ratkaisee päivähoitopaikkojen puutteen uudella konstilla: hallin ulkokenttien käyttäjille tarkoitetut pukuhuoneet muunnetaan päiväkodiksi. Väliaikaiseksi tarkoitettu päiväkoti tarjoaa päivähoidon noin 30 lapselle.



Tilanne muistuttaa Viikin kituvaa nuorisotalotoimintaa. Kun kaupunki ei ole saanut järjestetyksi ajoissa tilaa nuorille tai lapsille, se keksii hätäratkaisun, joka tulee kalliiksi tai näivettää muuta palvelua. Pukukoppien muuntaminen päiväkodiksi sekä maksaa kaupungille että huonontaa liikuntahallin palvelua.

Nuorisotalopuolella on ollut kohta vuoden verran hiirenhiljaista. Kaupunki on luvannut rikkoa hiljaisuuden avaamalla Suomen Lähikauppa oy:ltä vuokraamansa vaatimattoman kokoisen liikehuoneiston väliaikaisena nuorisotalona.

Tilan tosin piti alun perin olla käytössä jo vuodenvaihteessa. Se täytyy ensin kunnostaa nuorten käyttöön sopivaksi, mutta muutostyöt eivät ole vieläkään alkaneet. Pienen tilan korjauskulut ovat mittavat. Viimekeväisen arvion mukaan pelkkien muutostöiden kustannus on 300 000 euroa. (Ks. nuorisolautakunnan esitys, jonka se hyväksyi kesäkuussa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti