torstai 5. tammikuuta 2012

Helsingin nuorisorikkain alue ilman nuorisotaloa

Viikissä asuu tällä hetkellä lähes 1200 9-18 -vuotiasta. Väestöennusteiden mukaan kaupunginosa nousee lähivuosina yhdeksi nuorisorikkaimmista. Tästä huolimatta alueelta puuttuu nuorisotalo. Nyt viikkiläiset nuoret ja heidän vanhempansa eivät jaksa enää odottaa.

Viikkiin piti valmistua nuorisotalo jo vuonna 2004 yhdessä terveysaseman kanssa. Terveysasemasuunnitelmien kariuduttua jäi myös nuorisotalo rakentamatta. Viikin nuorisotyö on vuosien ajan toiminut epäsopivissa tiloissa ympäri aluetta. Parhaillaan väliaikaiseksi nuorisotilaksi remontoitava liiketila (192m2) on alueen nuorisomäärään nähden jo valmiiksi aivan liian pieni.

Viikin nuorisotalolle on tontti varattuna ja piirustukset valmiina. Viikin nutan rakentaminen on kuitenkin toistuvasti poistettu kaupungin budjetista, vaikka esimerkiksi nuorisomäärältään huomattavasti pienempi Arabianranta (417 9-18-vuotiasta vuonna 2012) on saanut samassa ajassa modernin musiikkipainotteisen nuorisotalon.

Virkamiesten mukaan Viikki saa nuorisotalon vuonna 2017. Nutan ritareiden mukaan se on liian myöhään, sillä Viikin nuoret tarvitsevat välittömästi turvallisen paikan toistensa tapaamiseen. Nutan ritarit myös pelkäävät, että kauas tulevaisuuteen sijoittuva suunnitelma hautautuu vuosien varrella ja Viikki jää pysyvästi ilman nuorisotaloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti