torstai 19. tammikuuta 2012

Tasan ei käy nuorisotilat

Tasan ei käy neliöt nuorisotiloissa. Kuvasta käy ilmi miten paljon nuorisotilojen määrä vaihtelee alueittain. Siinä missä viikkiläisnuori saa kärvistellä 0,2m2:n nuorisotilassa, Koskelassa tilaa onkin 10-kertaisesti.


Kuvan luvut on saatu jakamalla osa-alueen nuorten lukumäärä nuorisotilojen pinta-alalla. Luvuissa on mukana vain alueelliset nuorisotilat, ei siis skeittipuistoja tai moponkorjaustiloja. Ainoastaan rehellisesti hengailuun sopivat tilat. Muut tilat vastaavat hieman eri tarpeeseen kuin alueelliset nuorisotilat. Joka osa-alueella ei ole nuorisotilaa, vaan näiden osa-alueiden nuoret käyvät muissa nuorisotaloissa. Laitan tästä vielä tarkempia lukuja myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Eli Jos laskee että viikissä on liki tuhat nuorta, meille kuuluisi Vähintään 950m2 nuorisotalo. Laskinko oikein?

    VastaaPoista
  2. Helsingissä on neliömetri nuorisotilaa 9-17-vuotiasta kohti. Laskeskelin, että tästä noin 0,65 m2 on alueellisia nuorisotaloja. Loppu on sitten isompia koko kaupungin nuorille suunnattuja tiloja kuten Happi. Eli tuhannella nuorella voitaisiin olla tyytyväisiä 650 m2:n nuorisotaloon. Ja nuorten määrähän tulee olemaan maksimissaan siellä 1400:n tienoilla!

    VastaaPoista